FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeni neredi u pariškim predgrađima

PARIS, 4. studenog 2005. (Hina/DPA) - U neredima maloljetnih bandi,koji su se u pariškim predgrađima nastavili u petak rano ujutro,zapaljeno je oko 165 vozila, dok je oko 1.300 policajaca pokušavalouspostaviti red, izvijestile su tamošnje vlasti.
PARIS, 4. studenog 2005. (Hina/DPA) - U neredima maloljetnih bandi, koji su se u pariškim predgrađima nastavili u petak rano ujutro, zapaljeno je oko 165 vozila, dok je oko 1.300 policajaca pokušavalo uspostaviti red, izvijestile su tamošnje vlasti.

Pet je policajaca lakše ozlijeđeno kamenjem, a oko 30 osoba je uhićeno, kažu vlasti.

Neredi traju već osmu noć zaredom, a izgrednici su pucali na policijski automobil, bacali zapaljive Molotovljeve koktele i gađali autobuse kamenjem.

Francuski mediji javljaju o napadima na školu i jedan autobus u sjevernom dijelu Parisa, kao i na vozila u dva siromašna dijela u zapadnom dijelu francuske metropole.

Nekoliko je automobila zapaljeno i u gradu Dijonu, jugoistočno do Pariza, a slični incidenti zabilježeni su na sjeveroistoku i jugu Francuske. Dijon je time postao prvi grad, izvan Pariza, u kojem se pojavljuju nemiri.

U mjestu Aulnay-sous-Bois zapaljeno je rano u petak veliko skladište tepiha, a lokalni dužnosnici sa područja Seine Saint Denise ističu da taj slučaj ne mogu povezati sa pariškim neredima. No, svjedoci su izjavili kako su vidjeli grupu mladića kako provaljuje u skladište kratko prije nego što je potpaljeno.

Francuski premijer Dominique de Villepin u ćetvrtak kasno navečer izjavio je kako je uspostavljanje reda i mira prioritet, te da se neće tolerirati ispadi nasilja. Pozvao je na dijalog radi pronalaženja rješenja.

Neredi u Parizu izbili su 27. listopada, nakon što su dva maloljetnika afričkog podrijetla u dobi od 15 i 17 godina, bježeći od policije, poginuli od strujnog udara dok su tražili sklonište na električnoj relejnoj postaji u Clichy-sous-Boisu. U neredima mahom sudjeluju maloljetnici sjevernoafričkog i crnačkog podrijetla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙