FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korumpirana policajka zadržana u pritvoru

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačka policajka koja je uhićenadok je primala 5.000 eura mita od osobe kazneno prijavljene zboggospodarskog kriminala zadržana je u pritvoru, doznaje se danas nazagrebačkom Županijskom sudu.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Zagrebačka policajka koja je uhićena dok je primala 5.000 eura mita od osobe kazneno prijavljene zbog gospodarskog kriminala zadržana je u pritvoru, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

Zamjenik predsjednice Istražnog odjela Ratko Šćekić kazao je da je osumnjičena policijska službenica iz Odjela gospodarskog kriminaliteta zagrebačke policije zadržana u dvodnevnom pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i dokaze.

U iduća dva dana očekuje se da će USKOK podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage.

Identitet osumnjičene policajke njezine kolege u PU zagrebačkoj na jutrošnjoj konferenciji za novinare nisu objavili, no na sudu se doznaje da je riječ o 39-godišnjoj Suzani Zubak koja se u policiji zaposlila u svibnju 2002., a do tada je radila u Ministarstvu financija.

Ona je uhićena dok je primala 5.000 eura mita od osumnjičenika od kojega je tražila 10.000 eura i zauzvrat mu obećala da će mu obustaviti kaznenu prijavu te nalog za uhićenjem i privođenjem istražnom sucu koji uopće nije ni postojao. No, na njezinu nesreću on je sve prijavio policiji koja ju je u suradnji s USKOK-om uhitila dok je uzimala prvu ratu mita.

Osumnjičena je suspendirana i protiv nje će biti pokrenut stegovni postupak, a dokaže li joj se na sudu primanje mita može biti osuđena na kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙