FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Gradonačelnik Leskovca tuži Hrvatsku zbog neosnovanog zadržavanja

BEOGRAD, 4. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik općine Leskovac GojkoVeličković tužit će Republiku Hrvatsku zbog neosnovanog šestosatnogzadržavanja u policijskoj postaji u Otoku, piše beogradski dnevnik"Blic" od petka.
BEOGRAD, 4. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik općine Leskovac Gojko Veličković tužit će Republiku Hrvatsku zbog neosnovanog šestosatnog zadržavanja u policijskoj postaji u Otoku, piše beogradski dnevnik "Blic" od petka.

"Tražio sam dokument u policiji o tome da sam priveden i zadržan, da mi je zabranjeno kretanje, da sam praktično bio pritvoren zato što imam isto ime i prezime kao pilot JNA za kojim je Hrvatska raspisala tjeralicu zbog ratnog zločina. Ali, oni mi nisu htjeli dati taj papir, rekli su da se obratim našoj ambasadi", kazao je Veličković agenciji Fonet, a prenosi "Blic", dodajući da će njegovi odvjetnici, čim dobije tu potvrdu, podnijeti tužbu protiv Hrvatske Međunarodnom sudu u Strasbourgu, koji je nadležan za takve slučajeve.

Veličkoviću je, prilikom zadržavanja u postaji u Otoku prošle srijede, otvoren dosje, uzeti su mu otisci prstiju i fotografiran je s brojem dosjea, da bi mu nakon šest sati bilo dopušteno nastaviti put ka Sloveniji, i to tek pošto su se angažirali veleposlanstvo SCG, konzulica u Vukovaru Bojana Ristić i nakon izravne intervencije slovenskog veleposlanika u Bruxellesu, navodi list.

Osim imena, piše "Blic", hrvatske vlasti nemaju nikakve druge podatke o pilotu JNA Gojku Veličkoviću, čak ni godinu i mjesto rođenja, visinu i težinu, pa je predsjednik leskovačke općine zadržan samo zato što ima isto ime i prezime.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙