FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Rehn: EU od Hrvatske, SCG i BiH traži potpunu suradnju s Haškim sudom

BEOGRAD, 12. listopada 2005.(Hina) - Osim općih kriterija izKopenhagena, koje svi aspiranti za članstvo u Europskoj uniji morajuispuniti, od Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatskezahtijeva se i potpuna suradnja s Haškim sudom, odnosno izručenjeodbjeglih generala Ratka Mladića i Ante Gotovine, te RadovanaKaradžića, izjavio je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn uintervjuu za beogradsku "Politiku" od srijede.
BEOGRAD, 12. listopada 2005.(Hina) - Osim općih kriterija iz Kopenhagena, koje svi aspiranti za članstvo u Europskoj uniji moraju ispuniti, od Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske zahtijeva se i potpuna suradnja s Haškim sudom, odnosno izručenje odbjeglih generala Ratka Mladića i Ante Gotovine, te Radovana Karadžića, izjavio je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn u intervjuu za beogradsku "Politiku" od srijede.

"Neispunjavanje ovog uvjeta može biti razlog za 'zamrzavanje' pregovora. Ali ja vjerujem da to i politički lideri i građani dobro razumiju i da neće dopustiti da ih nedovoljna suradnja s Den Haagom udalji od glavnog cilja, EU-a", kazao je Rehn.

Hrvatska i Turska, dodao je, "dobar su dio posla već obavile", a odluka o prihvaćanju kandidature Makedonije mogla bi biti donesena početkom studenoga, dok je SCG "upravo otvorila novo poglavlje u odnosima s EU-om", te će - usprkos tome što je u posljednje vrijeme mnogo toga napravljeno - još mnogo toga morati biti izmijenjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙