FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državljani SCG i dogodine bez viza u Hrvatsku

SUBOTICA, 3. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanik Republike Hrvatske uSrbiji i Crnoj Gori Tonči Staničić rekao je da će državljani te zemljei nakon 31. prosinca u Hrvatsku moći putovati bez viza, objavio je učetvrtak novosadski list Dnevnik.
SUBOTICA, 3. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji i Crnoj Gori Tonči Staničić rekao je da će državljani te zemlje i nakon 31. prosinca u Hrvatsku moći putovati bez viza, objavio je u četvrtak novosadski list Dnevnik.

"Povratak viznog režima unio bi puno problema, ne samo za državljane SCG, nego i za državljane Hrvatske", izjavio je Staničić i dodao da nema posebnih političkih i drugih problema zbog kojih bi nakon 31. prosinca bila ukinuta suspenzija viznog režima između dvije države.

Sporazum o readmisiji, koji je bio uvjet za suspenziju viza, SCG slabo sprovodi i to pitanje treba riješiti, naveo je veleposlanik naglasivši kako ne vjeruje da će to biti razlog za ponovno uvođenje viza.

Veleposlanik RH, koji je dan ranije održao u Novom Sadu predavanje o iskustvima Hrvatske na putu ka Europskoj uniji, pozitivno je, kako prenosi Dnevnik, ocijenio odnose Hrvatske i SCG, ali je napomenuo da se oni ne razvijaju dovoljno brzo.

"Mi praktično uopće nemamo ozbiljnih otvorenih pitanja. Neka još nisu riješena, ali o njima postoji suglasnost obje strane da se ona trebaju rješavati", naglasio je Staničić ocijenivši položaj hrvatske nacionalne manjine u SCG neusporedivo boljim nego prije dvije-tri godine no dodavši da i dalje postoje problemi koje bi trebalo brže rješavati.

Kako prenosi Dnevnik, on je izrazio očekivanje da će ovi, ali i drugi problemi u obje države biti rješavani na sjednicama Mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma koji su potpisali Hrvatska i SGC. "Ujednačavanjem statusa i položaja nacionalnih manjina u obje države izbjegla bi se mogućnost da problemi jedne postanu politički problem, već bi oni postali briga dviju država, koje bi se trudile da budu riješeni", rekao je Tonči Staničić, veleposlanik Hrvatske u SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙