FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka i bečka burza parafirale sporazum o suradnji

ZAGREB/CAVTAT, 25. listopada 2005. (Hina) - Direktor Zagrebačke burzeMarinko Papuga i Bečke burze Stefan Zapotocky parafirali su danas uCavtatu Sporazum o međusobnoj suradnji koji bi tijekom studenog trebaobiti potpisan u Zagrebu.
ZAGREB/CAVTAT, 25. listopada 2005. (Hina) - Direktor Zagrebačke burze Marinko Papuga i Bečke burze Stefan Zapotocky parafirali su danas u Cavtatu Sporazum o međusobnoj suradnji koji bi tijekom studenog trebao biti potpisan u Zagrebu.

Prema riječima glasnogovornika Zagrebačke burze Željka Karduma, ta je burza prva među burzama u regiji jugoistočne Europe sklopila sporazum s bečkim tržištem, a koji je usmjeren jačanju dvaju tržišta kapitala.

Ujedno, dodao je Kardum, sporazum prvenstveno daje mogućnost za poboljšanje tehnološke i informativne suradnje između ovih dviju burzi te predstavlja pretpostavku za šire povezivanje tržišta unutar regije.

Naime, osim sa Zagrebačkom, Bečka burza sporazume o međusobnoj suradnji ima i s burzama u Varšavi, Pragu, Bratislavi i Budimpešti, dok je Zagrebačka burza do sada imala slične sporazume s varšavskim i praškim tržištem.

Prigodom parafiranja sporazuma direktor Bečke burze je predstavio i burzovni indeks 'New Europe Blue Chip Index - NTX" , u čiji izračun su uključene dionice najvećih izlistanih tvrtki središnje i istočne Europe, uključujući i hrvatske tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙