FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sloveniji od iduće godine prijenos pogreba preko interneta

LJUBLJANA,4. studenoga(Hina) - Ljubljansko groblje Žale uvest će idućegodine novu uslugu - prijenos pogrebne svečanosti preko interneta, aideja o tome dozrijevala je tri godine.
LJUBLJANA,4. studenoga(Hina) - Ljubljansko groblje Žale uvest će iduće godine novu uslugu - prijenos pogrebne svečanosti preko interneta, a ideja o tome dozrijevala je tri godine.

"Ideja se rodila prije tri godine, ali smo imali tehničke probleme i teškoće u vezi s ekonomičnošću prijenosa, no to sada rješavamo i računamo da ćemo s prijenosima pogreba preko interneta započeti iduće godine", izjavio je za novi broj ljubljanskog tjednika "Žurnal", koji je izišao u petak, direktor najvećeg slovenskog groblja Bojan Lepičnik.

"Napravili smo anketu, a interes za internetski prijenos pogreba pokazalo je 30 posto ispitanika, prvenstveno onih mlađih", pojasnio je Lepičnik.

Ovakav način pogrebnih prijenosa isprva se planira za pokojnike koji se kremiraju, pa će se prenositi oproštaj s umrlim i početak kremiranja lijesa s tijelom. No, kasnije će se možda proširiti i na klasične pogrebe kojih je na Žalama sve manje, jer se kremira 86 posto umrlih koji se tamo ukapaju, dok je u cijeloj Sloveniji prosjek 62 posto.

Prosječna najniža cijena ukopa s lijesom u Sloveniji iznosi oko 850 eura, dok je pogreb s kremiranjem oko 30 posto jeftiniji, navodi "Žurnal",

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙