FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jelinčič: Hrvatski geometri izveli "agresiju"

LJUBLJANA,3. studenoga 2005.(Hina) - Slovenski ultranacionalističkičelnik Zmago Jelinčič u četvrtak je ustvrdio da su geodetska mjerenjakoja je prošlog tjedna na lijevoj strani rijeke Dragonje, jedan kilometar od njezina ulijevanja u more, obavljala pulska geodetskauprava, još jedna "agresija" Hrvatske, te je prosvjedovao kod ministraunutarnjih poslova Dragutina Matea.
LJUBLJANA,3. studenoga 2005.(Hina) - Slovenski ultranacionalistički čelnik Zmago Jelinčič u četvrtak je ustvrdio da su geodetska mjerenja koja je prošlog tjedna na lijevoj strani rijeke Dragonje, jedan kilometar od njezina ulijevanja u more, obavljala pulska geodetska uprava, još jedna "agresija" Hrvatske, te je prosvjedovao kod ministra unutarnjih poslova Dragutina Matea.

"Zašto slovenska policija u tom slučaju nije djelovala i kako će vlada ubuduće onemogućiti slične incidente i mjerenja stranih državljana na slovenskom teritoriju", pita Jelinčič u javnom pismu ministru unutarnjih poslova i premijeru Janezu Janši.

Slovenski mediji objavili su da je slovenska glavna inspektorica za urbanizam Bojana Pohar intervenirala na terenu kako bi spriječila daljnje radove hrvatskih geodeta na "spornom" teritoriju kopnene granice blizu kuće Jožka Jorasa, a ministar za okoliš i prostor Janez Podobnik najavio je mogućnost službenog prosvjeda Ministarstva vanjskih poslova.

Slovenska nacionalna stranka (SNS) koju vodi Zmago Jelinčič u četvrtak je u priopćenju za javnost navela da bi slovenska vlada, "ako sama ne može jamčiti sigurnost svojih građana i spriječiti agresivne akte susjedne države" morala zatražiti "posredovanje kompetentnih ustanova" u Europskoj uniji, odnosno internacionalizirati to pitanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙