FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srednja Amerika: 164 poginula u poplavama

GUATEMALA CITY, 6. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Ukupno 164 osobe supoginule u obilnim poplavama koje su paralizirale u četvrtak velikapodručja Srednje Amerike i Meksika, a ekipe za spašavanje imaju velikepoteškoće u potrazi za žrtvama odrona zemljišta.
GUATEMALA CITY, 6. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Ukupno 164 osobe su poginule u obilnim poplavama koje su paralizirale u četvrtak velika područja Srednje Amerike i Meksika, a ekipe za spašavanje imaju velike poteškoće u potrazi za žrtvama odrona zemljišta.

Ekipe za spašavanje pokušavaju se probiti do udaljenih sela u kojima se nalaze pod odronima nakon snažnih bujica. Tisuće ljudi evakuirano je iz naselja na rubovima gradova i nalaze se u improviziranim skloništima.

Prema riječima Benedictoa Girona, iz civilne zaštite, najveću opasnost predstavljaju odroni zemljišta zbog čega su se urušili i neki mostovi.

U Guatemali je poginulo 79 ljudi, u El salvadoru 62, 10 u Nikaragvi i Meksiku i troje u Hondurasu.

Poplave su posljedica olujnih kiša koje su uslijedile dolaskom uragana Stan koji se početkom tjedna s Atlantika obrušio na Meksiko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙