FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posjet predsjednika Komisije za zaštitu američke kulturne baštine

ĐAKOVO, 5. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Komisije za zaštituameričke kulturne baštine u svijetu Waren Miller, koji je u Hrvatskustigao na poziv ministra kulture Bože Biškupića, danas je posjetioĐakovo.
ĐAKOVO, 5. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Komisije za zaštitu američke kulturne baštine u svijetu Waren Miller, koji je u Hrvatsku stigao na poziv ministra kulture Bože Biškupića, danas je posjetio Đakovo.

Zadaća Komisije je zaštita, očuvanje i istraživanje kulturne baštine američkog stanovništva u svijetu, poglavito, istaknuo je Miller, manjina koje su u povijesti bile žrtve genocida. Zaštita i istraživanje američke kulturne baštine velikim se dijelom odnosi na istraživanje religijskih lokaliteta, poput crkava, groblja, dokumenata i dr., a o svojem radu Komisija izvjepćuje Kongres, rekao je Miller. Najavio je da će istraživanje uskoro početi i u Hrvatskoj.

U Maloj gradskoj vijećnici Miller, čiji pretci vuku korijene upravo iz Đakova, sastao se s predsjednikom Gradskog vijeća Ivicom Mandićem i zamjenikom gradonačelnika Krunoslavom Filipovićem koji su ga uputili u povijest te kulturne i druge znamenitosti grada.

Miller je danas, uoči posjeta Đakovu, obišao i jasenovačko spomen-područje gdje je za vrijeme II. svjetskog rata, rekao je, stradao dio njegove šire obitelji.

Posjet Đakovu američki kulturni djelatnik završio je razgledanjem katedrale i Spomen-muzeja biskupa Josipa Jurja Strossmayera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙