FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija pojačala protuterorističke zakone

CANBERRA, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Dan nakon što jeaustralski premijer John Howard upozorio na moguću "terorističkuprijetnju", tamošnji parlament odobrio je u četvrtak po hitnompostupku amadmane na antiterorističke zakone, koji će policijiomogućti lakše uhićivanje sumnjivaca.
CANBERRA, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Dan nakon što je australski premijer John Howard upozorio na moguću "terorističku prijetnju", tamošnji parlament odobrio je u četvrtak po hitnom postupku amadmane na antiterorističke zakone, koji će policiji omogućti lakše uhićivanje sumnjivaca.

Howard je odbio otkriti pojedinosti prijetnje, rekavši tek kako je otkrivena ovog tjedna, no ugledni sigurnosni analitičar Clive Williams s Australskog nacionalnog sveučilišta rekao je kako su ekstremisti unutar same Australije sve skloniji poduzimanju napada u Sydneu i Melbourneu.

Australija, vjerni američki saveznik koji ima vojnike i u Afganistanu i u Iraku, nikad nije pretrpjela mirnodopski napad na svojem teritoriju, a od terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. u toj je zemlji na snazi tek umjerena razina sigurnosne pripravnosti.

Williams smatra kako su posljednja upozorenja vjerojatno povezana s presretnutim telefonskim razgovorima iz Melbournea i Sydneya u kojima sugovornici raspravljaju o napadima i ciljevima u Melbourneu koje su snimili videokamerom.

"Čini mi se kako je u ovom trenutku cijela operacija još u početnoj fazi planiranja", izjavio je Williams.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙