FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Ruđer Bošković" i francusko veleposlanstvo potpisali memorandum o suradnji

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici Instituta RuđerBošković danas su s francuskim veleposlanikom u Hrvatskoj FrancoisomSaint-Paulom potpisali Memorandum o suradnji, u cilju intenziviranjasuradnje hrvatskih i francuskih znanstvenika te što kvalitetnijepripreme zajedničkih znanstvenih projekata u okviru programa zaistraživanje i razvoj EU.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici Instituta Ruđer Bošković danas su s francuskim veleposlanikom u Hrvatskoj Francoisom Saint-Paulom potpisali Memorandum o suradnji, u cilju intenziviranja suradnje hrvatskih i francuskih znanstvenika te što kvalitetnije pripreme zajedničkih znanstvenih projekata u okviru programa za istraživanje i razvoj EU.

U okviru Memoranduma, tijekom iduće godine Hrvatsku, odnosno Institut posjetit će troje uglednih francuskih znanstvenika i održati predavanja i radionice, a troškove njihova puta i boravka snosit će francusko veleposlanstvo u Zagrebu.

Memorandum su potpisali ravnatelj 'Ruđera' Mladen Žinić i francuski veleposlanik Francois Saint-Paul, obojica suglasni da će intenziviranje dosadašnje dobre suradnje hrvatskih i francuskih znanstvenika pomoći uključivanju Hrvatske u znanstvene programe EU.

Žinić je pritom napomenuo da francusko veleposlanstvo već dulje vrijeme pomaže mlade hrvatske znanstvenike dodjeljujući im stipendije, a mnogi od njih su magistrirali i doktorirali na uglednim francuskim sveučilištima.

Francuski veleposlanik Saint-Paul drži da će zajedničko djelovanje hrvatskih i francuskih znanstvenika uvelike pomoći Hrvatskoj u pregovaranju o punopravnom članstvu u EU, podsjetivši da je upravo u tijeku 'screening' na području znanosti i obrazovanja.

"Dolazak u Hrvatsku uglednih francuskih znanstvenika doprinijet će pripremi zajedničkih znanstvenih projekata u okviru programa za istraživanje i razvoj EU, kao i da Hrvatska što prije postane punopravna članica EU, što Francuska izuzetno podupire", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙