FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akademik Milan Moguš: "trebamo biti europljani na hrvatski način"

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske akademijeznanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Milan Moguš izjavio je danaskako mu je drago da je Hrvatska dobila zeleno svjetlo za početakpregovora.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Milan Moguš izjavio je danas kako mu je drago da je Hrvatska dobila zeleno svjetlo za početak pregovora.

"Moj je stav da trebamo biti Europljani na hrvatski način kao što su i drugi narodi Europljani na svoj način", izjavio je akademik Moguš u povodu početka pregovora o članstvu Hrvatske u EU.

Podsjetio je kako je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti uključena u međunarodnu (i europsku) suradnju u području znanosti i umjetnosti, i to provedbom projekata i sporazuma koje je potpisala s tridesetak akademija u svijetu, posebno u Europi, te projekata koji se realiziraju u suradnji s Europskom znanstvenom zakladom (European Science Foundation). Osim toga, Akademija je aktivan član mnogih drugih znanstvenih udruga, nastojeći pomoći uzdizanju znanstvenoga rada na dobrobit Republike Hrvatske, dodao je.

Predsjednik HAZU-a izrazio je nadu kako će početak pregovora pojačati i povećati međunarodnu suradnju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙