FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Task Forcea razgovaralo u ministarstvima kulture i znanosti

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Izaslanstvo Radne skupine zameđunarodnu suradnju u području obrazovanja, sjećanja i istraživanja oholokaustu (Task Force) održalo je jučer i danas u Ministarstvukulture i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa sastanke u svrhupriključenje Republike Hrvatske tom projektu.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Izaslanstvo Radne skupine za međunarodnu suradnju u području obrazovanja, sjećanja i istraživanja o holokaustu (Task Force) održalo je jučer i danas u Ministarstvu kulture i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa sastanke u svrhu priključenje Republike Hrvatske tom projektu.

Nastojanja Republike Hrvatske u priključenju Task Forceu, kako je izvijestila glasnogovornica Ministarstva kulture, prate SAD, Izrael, Francuska i Argentina.

U izaslanstvu Task Forcea bili su Karel Francapane, stručni suradnik, i Ireneusz Kotarski, savjetnik poljskog ministra vanjskih poslova. Oni su na sastancima s ministrom kulture Božom Biškupićem i hrvatskim Nacionalnim izaslanstvom za Task Force raspravili "Baseline Study" koju su pripremili Nacionalno izaslanstvo Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Tom se studijom prezentiraju projekti i programi u Republici Hrvatskoj u područjima znanosti, obrazovanja, istraživanja o holokaustu, kao i programi novog stalnog postava Memorijalnog muzeja u Jasenovcu i pratećeg obrazovnog centra.

Podržani su hrvatski napretci na svim predstavljenim područjima, a rasprava o priključenju Republike Hrvatske Task Forceu održat će se na sjednici u studenom u Krakowu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙