FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija ostvarila 3,2 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Kutinska Petrokemija d.d. u prvih jedevet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 3,2 milijuna kuna,što je znatno manja dobit u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada jeiznosila 15,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtkekoje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Kutinska Petrokemija d.d. u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 3,2 milijuna kuna, što je znatno manja dobit u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je iznosila 15,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni su prihodi Petrokemije u devetomjesečnom razdoblju iznosili 1,146 milijarde kuna i bili su 5,8 posto viši nego u istom razdoblju lani, a povećani su i ukupni rashodi, za 7,1 posto, na 1,143 milijarde kuna.

Promatraju li se prihodi po djelatnostima, na proizvodnju gnojiva odnosi se 1,02 milijarde kuna, na proizvodnju čađe 57 milijuna kuna, na proizvodnju gline 31,7 milijuna kuna, a na prihode iz ostalih djelatnosti 28,2 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji u prvih su devet mjeseci ove godine iznosili 500,7 milijuna kuna i porasli su 2,2 posto prema istom razdoblju lani, a prihodi od prodaje u inozemstvu povećani su za 9,5 posto, na 610,6 milijuna kuna.

Kako ističu iz te tvrtke, troškovi sirovina, materijala i energije u devet su ovogodišnjih mjeseci veći od planiranih za 0,7 posto i to zbog povećanja cijena sirovina (kalijev klorid, ulje za čađu, lož ulje), operativni troškovi porasli su 3,4 posto prema istom lanjskom razdoblju, dok su ostali troškovi bili na razini planiranih.

Likvidnost tvrtke, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, bolja je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙