FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TV: Britanski ministar Blunkett podnio ostavku

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Britanski ministar za rad i mirovineDavid Blunkett, osumnjičen da je bio u sukobu interesa, podnio je usrijedu ostavku nakon sastanka s premijerom Tonyjem Blairom u DowningStreetu, objavile su britanske televizijske kuće.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Britanski ministar za rad i mirovine David Blunkett, osumnjičen da je bio u sukobu interesa, podnio je u srijedu ostavku nakon sastanka s premijerom Tonyjem Blairom u Downing Streetu, objavile su britanske televizijske kuće.

Službena objava očekuje se kasnije u srijedu, javile su televizije BBC i Sky News.

Kako javlja BBC Blunkett je podnio ostavku zbog kršenja ministarskog kodeksa ponašanja jer je preuzeo dužnost ravnatelja centra DNA Bioscience, u vrijeme kada nije bio član vlade, ali bez prethodne konzultacije s neovisnim povjerenstvom koje savjetuje bivše ministre trebaju li ili ne prihvatiti ponuđeni posao.

Ministru Blunkettu to je druga ostavku nakon prosinca 2004., kada je bio ministar unutarnjih poslova i morao se povući zbog optužbi da je pomogao ishoditi vizu za dadilju svoje bivše ljubavnice.

U vladu je Blunkett ponovo ušao nakon parlamentarnih izbora u svibnju te je u novom kabinetu preuzeo dužnost ministra za rad i mirovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙