FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši ministar Batić traži ostavku Koštunice

BEOGRAD,3. listopada 2005.(Hina) - Bivši srbijanski ministar pravosuđai lider Demokršćanske stranke Srbije Vladan Batić, koji je prošlogatjedna 48 sati proveo u pritvoru zbog sumnje da je 2003. godine tražiopuštanje jednog kriminalca iz kruševačkog zatvora, u ponedjeljak jepodnio kaznenu prijavu protiv svojeg nasljednika, ministra ZoranaStojkovića, zbog zloupotrebe službenog položaja te pozvao premijeraVojislava Koštunicu da podnese ostavku.
BEOGRAD,3. listopada 2005.(Hina) - Bivši srbijanski ministar pravosuđa i lider Demokršćanske stranke Srbije Vladan Batić, koji je prošloga tjedna 48 sati proveo u pritvoru zbog sumnje da je 2003. godine tražio puštanje jednog kriminalca iz kruševačkog zatvora, u ponedjeljak je podnio kaznenu prijavu protiv svojeg nasljednika, ministra Zorana Stojkovića, zbog zloupotrebe službenog položaja te pozvao premijera Vojislava Koštunicu da podnese ostavku.

Kako Batić navodi u kaznenoj prijavi, Stojković je prekoračio svoje ovlasti u namjeri da mu nanese štetu, te izvršio pritisak na tužiteljstvo, kako bi ono provelo istražni postupak protiv Batića, iako za to nije bilo dokaza.

Osim kaznene prijave protiv Stojkovića, koji je inače najavio Batićevo uhićenje u intervjuu tabloidu "Kurir" sredinom rujna, Batić je uputio otvoreno pismo posebnom tužitelju za organizirani kriminal Slobodanu Radovanoviću, kojim ga poziva da podnese ostavku, jer je izjavio da postupak protiv njega nije politički motiviran, te da je on samo tražio da policija, bude li potrebno, s njim obavi razgovor.

Čelnik DHSS-a je, nakon što je predao kaznenu prijavu protiv Stojkovića, izjavio novinarima da je srbijanski premijer Vojislav Koštunica "na čelu zločinačkog udruženja" čiji je cilj zatvoriti političke neistomišljenike, te i od njega zatražio ostavku. Kao članove tog "udruženja", Batić je osim Stojkovića i tužitelja Radovanovića, naveo ministra unutarnjih poslova Dragana Jočića i šefa Uprave za borbu protiv organiziranog kriminala Mladena Spasića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙