FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shalom pozdravlja "povijesnu" rezoluciju UN-a o holokaustu

TEL AVIV, 2. studenog 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar vanjskihposlova Silvan Shalom pozdravio je u srijedu "povijesnu" rezolucijuOpće skupštine UN-a kojom se 27. siječnja određuje kao međunarodnidan sjećanja na žrtve nacističkog holokausta.
TEL AVIV, 2. studenog 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom pozdravio je u srijedu "povijesnu" rezoluciju Opće skupštine UN-a kojom se 27. siječnja određuje kao međunarodni dan sjećanja na žrtve nacističkog holokausta.

Jednoglasno prihvaćena rezolucija zatvara povijesni krug, ugledavši svijetlo dana 30 godina nakon što je UN donio svoju neslavnu rezoluciju kojom se cionizam izjednačuje s rasizmom, kazao je Shalom za izraelski radio.

On je odluku o svjetskom obilježavanju holokausta nazvao "posebnim događajem u povijesti čovječanstva" koja dokazuje da su se odnosi Izraela s UN-om popravili.

"Oči Židova u cijelom svijetu bile su uprte u Opću skupštinu", dodao je.

Izabrani datum, 27. siječnja, dan je oslobađanja koncentracionog logora Auschwitz. Rezolucija je donesena u srijedu nakon dvodnevne rasprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙