FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran tvrdi da ne namjerava napasti Izrael

TEHERAN, 29. listopada 2005. (Hina/AFP) - Iran je u subotu, tri dananakon izjava njegovog predsjednika da Izrael "treba izbrisati sazemljopisne karte", priopćio da ne namjerava napasti Izrael i da gaobvezuje Povelja Ujedinjenih naroda, izvijestila je novinska agencijaIrna.
TEHERAN, 29. listopada 2005. (Hina/AFP) - Iran je u subotu, tri dana nakon izjava njegovog predsjednika da Izrael "treba izbrisati sa zemljopisne karte", priopćio da ne namjerava napasti Izrael i da ga obvezuje Povelja Ujedinjenih naroda, izvijestila je novinska agencija Irna.

"Islamska Republika Iran preuzela je obveze prema Povelji Ujedinjenih naroda i nikada nije primjenjivala, niti je prijetila primjenom sile ijednoj zemlji", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova Irana odgovarajući na osudu izjava predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koju je iznijelo Vijeće sigurnosti UN-a.

Ovo je prvi put od srijede da Iran službeno izjavljuje da ne kani napasti Izrael.

"Kao što je rekao imam, Izrael treba izbrisati sa zemljopisne karte", rekao je Ahmadinedžad u srijedu.

U priopćenju iranskog ministarstva podsjeća se na načelno stajalište Islamske Republike o palestinskom pitanju koje nije u uništenju Izraela, već u završetku "okupacije palestinskog područja, u povratku svih palestinskih izbjeglica, organiziranju referenduma i uspostavi demokratske palestinske države sa svetim gradom Jeruzalemom kao prijestolnicom".

Iran je u subotu također priopćio da je osuda Ahmadinedžadove izjave u UN-ovu Vijeću sigurnosti "neprihvatljiva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙