FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran želi izbrisati Izrael sa zemljovida

TEHERAN/JERUZALEM, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters/AFP) - Iranskipredsjednik Mahmud Ahmadinedžad u srijedu je izjavio da bi Izraeltrebalo "izbrisati sa zemljopisne karte", izvijestila je službenanovinska agencija IRNA.
TEHERAN/JERUZALEM, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters/AFP) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u srijedu je izjavio da bi Izrael trebalo "izbrisati sa zemljopisne karte", izvijestila je službena novinska agencija IRNA.

"Izrael treba izbrisati sa zemljopisne karte", kazao je iranski predsjednik na konferenciji pod nazivom "Svijet bez cionizma", rekao je predsjednik Irana.

"Islamski svijet neće svom povijesnom neprijatelju dopustiti da živi u njegovom samom središtu", dodao je.

Glasnogovornik Bijele kuće je rekao da Washington ozbiljno shvaća te izjave, a Francuska je od iranskog veleposlanika zatražila "objašnjenje".

Potpredsjednik izraelske vlade Shimon Peres pozvao je u srijedu na izbacivanje Irana iz UN-a nakon poziva koji je uputio iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad da izraelska država bude "izbrisana s karte".

"Taj poziv suprotan je povelji UN-a i odgovara zločinu protiv čovječanstva", izjavio je Peres u otvorenom pismu upućenom premijeru Arielu Sharonu.

"Treba postaviti jasan i odrješit zahtjev glavnom tajniku UN-a (Kofi Annan) i Vijeću sigurnosti kako bi se postiglo isključenje Irana iz UN-a, dodao je Peres.

"Nepojmljivo je da se na čelu zemlje članice UN-a nalazi čovjek koji poziva na genocid", kazao je Peres.

"Poziv iranskog predsjednika je tim ozbiljniji s obzirom na pokušaje Irana da razvije nuklearni program i opskrbi se raketama dalekog dometa", istaknuo je Peres.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙