FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pavić: svi dosad analizirani labudovi negativni na ptičju gripu

ZAGREB, 31. listopada 2005. (Hina) - Glasnogovornik Ministarstvapoljoprivrede Mladen Pavić izjavio je danas da su sve dosad obavljenelaboratorijske analize uginulih labudova - iz Baranjskog PetrovogSela, Siska i Ivanca negativne na virus ptičje gripe.
ZAGREB, 31. listopada 2005. (Hina) - Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić izjavio je danas da su sve dosad obavljene laboratorijske analize uginulih labudova - iz Baranjskog Petrovog Sela, Siska i Ivanca negativne na virus ptičje gripe.

Centar za peradarstvo Veterinarskog instituta u Zagrebu obavio je laboratorijsku pretragu tih labudova i nalaz je negativan, izjavio je Hini Mladen Pavić.

Također je rekao da je i Centar za peradarstvo završio svoju pretragu na podtip N uginulih labudova iz našičkog i ribnjaka Grudnjak te je kod tih labudova potvrdio visokopatogeni virus H5N1. Referentni laboratorij u Weybridgeu u Velikoj Britaniji prošli je tjedan potvrdio virus H5N1 kod šest labudova s ribnjaka Grudnjak.

Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Mladen Pavić najavio je da će Centar za peradarstvo u srijedu znati i rezultate analize na ptičju gripu tri uginula labuda iz "Novog ribnjaka" kod Slavonskog Broda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙