FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Našičkom ribnjaku otkriveno ukupno12 uginulih labudova

OSIJEK, 24. listopada 2005. (Hina) - Na Našičkom ribnjaku, gdje jepotvrđen virus ptičje gripe na dva labuda, do sada je pronađeno 12uginulih labuda, izvijestio je direktor Zvonko Ibriks, dodavši da ihje pet otkriveno u subotu, a sedam jučer.
OSIJEK, 24. listopada 2005. (Hina) - Na Našičkom ribnjaku, gdje je potvrđen virus ptičje gripe na dva labuda, do sada je pronađeno 12 uginulih labuda, izvijestio je direktor Zvonko Ibriks, dodavši da ih je pet otkriveno u subotu, a sedam jučer.

To je Hini potvrdio i glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Mladen Pavić, istaknuvši kako su uzeti uzorci od novih, jučer pronađenih, sedam labudova. Prema uputama Kriznog stožera za obranu od ptičje gripe, na Našičkom ribnjaku u promjeru od tri kilometra postupit će se isto kao i na ribnjaku Grudnjak, gdje je prvo potvrđen virus ptičje gripe.

Nakon potvrde da je riječ o ptičjoj gripi na labudovima iz Našičkog ribnjaka, policija će postupiti prema uputama državnog Kriznog stožera, rekao je načelnik Ureda načelnika PU osječko-baranjske Stipo Rimac. Dodao je kako djelatnici policije osiguravaju prostor oko ribnjaka.

Ekostožer Osječko-baranjske županije, koji je u subotu donio program mjera prevencije na osnovi uputa državnog Kriznog stožera, postupit će prema dogovorenim aktivnostima, rekao je Krešimir Bubalo, osječko-baranjski župan koji je predsjednik Ekostožera. Dodao je kako je "u ovom trenutku najvažnija poruka da se perad i u bližoj i daljoj okolici stavi u zatvoreni prostor te da građani nikako ne diraju uginule ptice ako ih otkriju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙