FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Provjerit će se dojave o sumnjivom ponašanju labudova na području Baranje

OSIJEK, 26. listopada 2005. (Hina) - Viši inspektor zaštite prirodeMinistarstva kulture Željko Vuković rekao je danas kako je primio višedojava građana o sumnjivom ponašanju labudova na području Baranje, teda će to tijekom dana ispitati nadležne veterinarske službe.
OSIJEK, 26. listopada 2005. (Hina) - Viši inspektor zaštite prirode Ministarstva kulture Željko Vuković rekao je danas kako je primio više dojava građana o sumnjivom ponašanju labudova na području Baranje, te da će to tijekom dana ispitati nadležne veterinarske službe.

Napomenuo je da odluku o sanitarnom odstrjelu isključivo donosi Ministarstvo kulture na zahtjev državnog Kriznog stožera za suzbijanje ptičje gripe.

Vuković je rekao Hini da još nema informacija je li potvrđen virus ptičje gripa na labudu sumnjiva ponašanja, nađenom u ponedjeljak na oranici u Baranjskom Petrovu Selu blizu mađarske granice.

Nakon pregleda taj je labud usmrćen, a nalazi su poslani na analizu u zagrebački Veterinarski institut.

Predsjednik Ekostožera Osječko-baranjske županije župan Krešimir Bubalo rekao je danas da je taj stožer u stalnom kontaktu sa svima na terenu koji su zaduženi za prevenciju ptičje gripe te da je za sada sve pod kontrolom.

U Kopačkom ritu, gdje je jedan od najvećih ornitoloških rezervata ptica u Hrvatskoj i gdje je pojačano motrenje ptica, nije uočeno ništa zabrinjavajuće, rekla je Hini ravnateljica Javne ustanove Park prirode Kopački rit Biserka Vištica.

Tamo teren neprekidno obilaze belomanastirska policija, lovci i šumari, koji za sada izvješćuju da se ptice ponašaju uobičajeno.

Zvonko Ibriks, direktor našičkog ribnjaka, gdje je do sada pronađeno 13 uginulih labudova, od kojih je na dvama potvrđen virus, rekao je kako tamo nema novih slučajeva uginuća labudova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙