FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković: Ptičja gripa dijagnosticirana, nema znatnije opasnosti za prijenos bolesti na ljude (kraća)

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede šumarstva ivodnoga gospodarstva Petar Čobanković večeras je na izvanrednojkonferenciji za novinare potvrdio da je u Hrvatskoj dijagnosticiranvirus ptičje gripe.
ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Ministar poljoprivrede šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković večeras je na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdio da je u Hrvatskoj dijagnosticiran virus ptičje gripe.

"Zapala me nezahvalna uloga da moram obavijestiti hrvatsku javnost kako je na šest uzoraka labudova koji su doneseni s ribnjaka 'Grudnjak' kod Orahovice, utvrđena nazočnost virusa H5. U srijedu, 19. listopada, primijećeno je sumnjivo jato labudova i uzeti su uzorci na ispitivanje u Centar za peradarstvo Veterinarskog instituta, i danas u 17 sati je dokazana je informacija da je utvrđen virus H5" rekao je ministar Čobanković.

Istaknuo je da Vlada i Ministarstvo poljoprivrede poduzimaju sve potrebne mjere sukladne Zakonu i propisima Europske unije, te da nema mjesta nikakvoj panici.

"Nema znatnije opasnosti za prijenos bolesti na ljude", rekao je ministar Čobanković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙