FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon obećao nastavak rada na uspostavi mira s Palestincima

TEL AVIV, 11. listopada 2005. (Hina/AP) - Predsjednik izraelske vladeAriel Sharon u utorak je, isključivši mogućnost pokretanja novihinicijativa, obećao da će u bliskoistočnom mirovnom procesu nastavitis koracima prema uspostavi mira s Palestincima no samo ako i oniispune svoj dio obveza.
TEL AVIV, 11. listopada 2005. (Hina/AP) - Predsjednik izraelske vlade Ariel Sharon u utorak je, isključivši mogućnost pokretanja novih inicijativa, obećao da će u bliskoistočnom mirovnom procesu nastaviti s koracima prema uspostavi mira s Palestincima no samo ako i oni ispune svoj dio obveza.

Pozdravljajući stranačke čelnike prigodom obilježavanja židovske Nove godine Sharon je rekao da će nastaviti slijediti međunarodno podržane mirovne smijernice, plan mirovnog procesa na Bliskom istoku, koji predviđa uspostavu palestinske države. Sharon je tom prigodom i otklonio mogućnost stvaranja novih mirovnih planova.

"Nemamo ništa novo za izumiti. Imamo plan koji je podržala vlada i koji može biti proveden ako Palestinci obave svoj dio. Jasno namjeravam to i nastaviti", rekao je Sharon.

Izrael ustrajava na tome da Palestinci prije no što Izrael poduzme daljnje korake raspuste palestinske skupine koje pribjegavaju nasilju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙