FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael prekinuo sigurnosne kontakte s Palestincima

JERUZALEM, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Izrael je suspendiraosigurnosne kontakte s palestinskim vlastima nakon što su palestinskimilitanti na Zapadnoj obali u nedjelju ubili troje židovskihnaseljenika, objavio je u ponedjeljak glasnogovornik izraelskogministarstva vanjskih poslova.
JERUZALEM, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Izrael je suspendirao sigurnosne kontakte s palestinskim vlastima nakon što su palestinski militanti na Zapadnoj obali u nedjelju ubili troje židovskih naseljenika, objavio je u ponedjeljak glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

Privremeno su suspendirani kontakti između ministarstva obrane i vojnog osoblja i palestinske strane, rekao je glasnogovornik.

Također, izraelski dužnosnici najavili su da će vojska ponovno uvesti neka ograničenja na kretanje Palestinaca na Zapadnoj obali koja su ukinuta u sklopu mirovnih napora zadnjih mjeseci.

Izvor iz ministarstva obrane rekao je da će vojska okružiti veće gradove na Zapadnoj obali, a Palestinci će između njih smjeti putovati samo javnim prijevozom.

Odgovornost za nedjeljne napade kod naselja Gush Etzion i Eli preuzele su Brigade mučenika al-Aqse, oružano krilo Fataha. Ubijeno je troje naseljenika, a šestero je ozlijeđeno. Riječ je o najtežim napadima u zadnja četiri mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙