FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael na oprezu u povodu židovske Nove godine

TEL AVIV, 3. listopada 2005. (Hina/dpa) - Izrael je u ponedjeljakujutro pojačao blokadu Zapadne obale i pojasa Gaze, zabranivši pristupPalestincima na svoj teritorij u strahu od mogućih samoubilačkihnapada u povodu židovske Nove godine, objavili su mjesni mediji.
TEL AVIV, 3. listopada 2005. (Hina/dpa) - Izrael je u ponedjeljak ujutro pojačao blokadu Zapadne obale i pojasa Gaze, zabranivši pristup Palestincima na svoj teritorij u strahu od mogućih samoubilačkih napada u povodu židovske Nove godine, objavili su mjesni mediji.

Policija je također postavila cestovne blokade diljem zemlje i pojačala sigurnost duž izraelske granice sa Zapadnom obalom i oko Jeruzalema, a tisuće policajaca, vojnika i dobrovoljaca osiguravaju gradska središta, trgovačke centre, tržnice i područja s kafićima i mjestima za izlaske.

Izraelski premijer Ariel Sharon izrazio je nadu da će u idućoj godini u mirovnom procesu s Palestincima biti postignut "veliki napredak".

U intervjuu za Yediot Ahronot, Sharon je ocijenio da je protekla godina, koja uključuje izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze, bila "složena i teška" te najavio da se uskoro namjerava sastati s palestinskim čelnikom Mahmudom Abasom.

U međuvremenu, izraelska vojska uhitila je tijekom noći na Zapadnoj obali 40 Palestinaca za koje se sumnja da bi mogli biti militanti.

Uhićenja su provedena nakon što je Izrael objavio da planira privremeno prekinuti višednevnu ofenzivu protiv palestinskih militanata kako bi palestinskim vlastima pružio priliku da se same s njima obračunaju. Naglasio je, međutim, da će nastaviti s uhićenjima militanata koji upravo pripremaju napade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙