FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska predaje Palestincima otomanske zemljišne knjige

JERUZALEM, 11. listopada 2005. (Hina/AP) - Turska Palestincima predajeotomanske zemljišne knjige iz 1916. godine kako bi se palestinskomvodstvu pomoglo u utvrđivanju vlasništva na raznim česticama,izvješćuje u utorak izraelski dnevni list Haaretz.
JERUZALEM, 11. listopada 2005. (Hina/AP) - Turska Palestincima predaje otomanske zemljišne knjige iz 1916. godine kako bi se palestinskom vodstvu pomoglo u utvrđivanju vlasništva na raznim česticama, izvješćuje u utorak izraelski dnevni list Haaretz.

Otomansko carstvo vladalo je današnjim Izraelom, Gazom i Zapadnom obalom od 1516. do 1917. godine, kada su ih protjerali Britanci koji su i preuzeli kontrolu nad tim područjem. Iako je većina zemlje za vrijeme otomanske vladavine pripadala državi ili Islamskoj zakladi, izdavane su i isprave zemljoposjednicima, obično na temelju poreznih isplata, pojašnjava Haaretz.

Ti bi se dokumenti, dodaje list, mogli koristiti kod odštetnih zahtjeva Palestinaca koji su izbjegli nakon uspostave izraelske države. Zemljišnim bi se knjigama mogli utvrditi i pravi vlasnici Pojasa Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙