FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana: Zagreb i Ljubljana trebaju riješiti nesuglasice prije ulaska RH u EU

BRUXELLES, 5. listopada 2005. (Hina/AP) - Visoki predstavnik EU zavanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana rekao je u srijedu uBruxellesu da bi Hrvatska i Slovenija trebale riješiti svoje graničnenesporazume prije nego Hrvatska može postati članicom Europske unije.
BRUXELLES, 5. listopada 2005. (Hina/AP) - Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana rekao je u srijedu u Bruxellesu da bi Hrvatska i Slovenija trebale riješiti svoje granične nesporazume prije nego Hrvatska može postati članicom Europske unije.

Obraćajući se Odboru za vanjsku politiku Europskog parlamenta, Solana je rekao da Hrvatska i Slovenija moraju raditi na novom dogovoru nakon što onaj iz 2001. nikada nije stupio na snagu.

"Problemi će morati biti riješeni. Zašto dogovor nikad nije proveden? Možete reći da je potpisan u uvjetima koji nisu bili prikladni, možda. Međutim, siguran sam da ćemo imati novi sporazum između Hrvatske i Slovenije prije nego Hrvatska postane članicom EU", odgovorio je Solana na pitanje slovenskog eurozastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙