FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glazba može pomoći mršavljenju

VANCOUVER, 25. listopada 2005. (Hina/AFP) - Glazba ne uljepšava samoživot već moće pomoći pri mršavljenju osoba koje pate od prekomjernetežine, a ne vole vježbanje, prema novom ispitivanju.
VANCOUVER, 25. listopada 2005. (Hina/AFP) - Glazba ne uljepšava samo život već moće pomoći pri mršavljenju osoba koje pate od prekomjerne težine, a ne vole vježbanje, prema novom ispitivanju.

Američki istraživači otkrili su rezultat svojeg ispitivanja nad skupinom debelih žena ili onih s viškom kilograma, na konferenciji o debljini koja je ovih dana završila u Vancouveru, na zapadu Kanade.

Njihovo istraživanje pokazuje da su žene kojima je dan diskman kako bi slušale glazbu dok hodaju, izgubile više težine od skupine koja ga nije imala.

Žene iz skupine s diskmanom slijedile su program vježbanja s više žara i manje odustajanja, kazao je Christopher Capuano, profesor psihologije na sveučilištu Fairleigh Dickinson u New Jerseyju.

"Hodati uz glazbu čini se doista motivirajuće za žene u našem ispitivanju i potiče ih na vježbanje", kazao je Capuano na godišnjem sastanku sjevernoameričke udruge za ispitivanje debljine.

Capuano i njegovi kolege ispitivali su 41 ženu u 24-tjednom programu koji obuhvaća dijetu, hodanje tri put tjedno i tjedne sastanke.

Jedan od glavnih problema programa gubitka težine na duži period je znatan broj onih koji putem odustaju, a glazba može pomoći sudionicima da izdrže, primijetio je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙