FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska policija privela 7 osoba u antiterorističkoj operaciji

DEN HAAG, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Nizozemska policijaokružila je u petak sjedište nizozemske vlade u Den Haagu i istodobnou nekoliko gradova provela racije u kojima je uhićeno sedam osoba podsumnjom da su pripremale terorističke napade, javili su nizozemskimediji.
DEN HAAG, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Nizozemska policija okružila je u petak sjedište nizozemske vlade u Den Haagu i istodobno u nekoliko gradova provela racije u kojima je uhićeno sedam osoba pod sumnjom da su pripremale terorističke napade, javili su nizozemski mediji.

Šest muškaraca i jedna žena privedeni su u Den Haagu, Amsterdamu i Amlereu, priopćeno je iz tužiteljstva.

Glavni osumnjičenik je devetnaestogodišnji Samir Azzouz koji je u travnju oslobođen optužbe za terorizam zbog nedostatka dokaza.

Tijekom operacija policija je blokirala sjedište nizozemske vlade i parlamenta u Den Haagu, a u operaciji su sudjelovale i protuterorističke postrojbe.

Prema nizozemskoj novinskoj agenciji ANP i javnom radiju Radio 1, Binnenhof, skupina zgrada u kojima se nalaze uredi premijera Jan Petera Balkenendea i šefa diplomacije Bena Bota, kao i parlament, u potpunom su okruženju snaga reda.

Parlament ne zasjeda, no u tijeku je redovita tjedna sjednica vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙