FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danska policija uhitila četvoricu osumnjičenih za pripremu terorističkog napada

COPENHAGEN, 28. listopada 2005. (Hina/Reuters/dpa) - Danska policijaobjavila je da je u četvrtak uhitila četvoricu muslimana pod sumnjomda pripadaju terorističkoj mreži koja priprema samoubilački napad uEuropi, nakon što je od jedne balkanske države dobila informacije kojesu na to upućivale.
COPENHAGEN, 28. listopada 2005. (Hina/Reuters/dpa) - Danska policija objavila je da je u četvrtak uhitila četvoricu muslimana pod sumnjom da pripadaju terorističkoj mreži koja priprema samoubilački napad u Europi, nakon što je od jedne balkanske države dobila informacije koje su na to upućivale.

Policija nije precizirala o kojoj je balkanskoj državi riječ, ali je navela da je do ove dojave došlo nakon nedavnog uhićenja dvojice ljudi i zapljene eksploziva i oružja.

"Uhitili smo četvoricu muslimana između 16 i 20 godina starosti osumnjičenih za suradnju u pokušaju teroristričkog akta", rekao je šef policijskih detektiva Sten Skovgaard. "Vjerujemo da možemo dokazati vezu između dvojice u balkanskoj zemlji i četvorice u Danskoj i imamo razloga vjerovati da su oni bili blizu izvođenju plana terorističkog napada negdje u Europi", dodao je.

Po njegovim riječima, mogući cilj napada je i sama Danska, koja ima 500 vojnika među snagama u Iraku.

Sudac je odredio da uhićeni, od kojih je jedan danski državljanin, mogu ostati u pritvoru do 16. studenoga.

U rujnu je Danska uhitila jednog marokanskog muslimana pod optužbom da sa svojim muslimanskim kolegama priprema tzv. sveti rat. On je bio prva osoba uhićena na temelju antiterorističkog zakona koji je u Danskoj 2002. godine stupio na snagu nakon napada na Sjedinjenje Države 11. rujna 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙