FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: istražni zahtjev protiv osumnjičenog za teško ubojstvo

OSIJEK,30. rujna 2005.(Hina) - Osječko Županijsko državno odvjetništvoizvijestilo je kako je, na temelju kaznene prijave osječko-baranjskePolicijske uprave, istražnom sucu Županijskog suda podnijelo istražnizahtjev protiv hrvatskog državljanina (1956.), koji je 28. rujnapriveden zbog osnovane sumnje za kazneno djelo teškog ubojstva uČepinu 1991. godine.
OSIJEK,30. rujna 2005.(Hina) - Osječko Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je kako je, na temelju kaznene prijave osječko-baranjske Policijske uprave, istražnom sucu Županijskog suda podnijelo istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1956.), koji je 28. rujna priveden zbog osnovane sumnje za kazneno djelo teškog ubojstva u Čepinu 1991. godine.

U priopćenju za javnost navodi se kako se osumnjičenik tereti da je 5. prosinca 1991. godine u Čepinu, ispred poštanske poslovnice, nakon kraće prepirke s Milenkom Rusićem, mještaninom srpske narodnosti, u nakani da ga usmrti iz svog osobnog automobila izvadio automatsku pušku "Crvena zastava", kalibra 7,62 milimetra. Osumnjičenik se tereti da je u Rusića rafalno ispalio više hitaca, zadavši mu 10 ulaznih strijelnih ozljeda prsnog koša i trbuha, od kojih je Rusić preminuo na mjestu događaja, stoji u priopćenju osječkog županijskog državnog odvjetnika Davora Petričevića.

Načelnik osječko-baranjske PU Vladimir Faber na nedavnoj je konferenciji za novinare izvijestio da je osumnjičenik, nakon uhićenja, ispitan u nazočnosti branitelja te da je u cjelosti priznao kazneno djelo.

Faber je tada i opovrgnuo da je ovaj događaj povezan s nedavnim uhićenjem mještanina Čepina Freda Marguša, kojega se tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva 1991. godine u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙