FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft postigao 3,14 milijardi dolara zarade

SEATTLE, 28. listopada 2005. (Hina/AFP) - Softverski div Microsoftostvario je u trećem ovogodišnjem tromjesečju rast neto dobiti za 24posto na 3,14 milijardi dolara uslijed velike potražnje za svojimsoftverskim i serverskim proizvodima.
SEATTLE, 28. listopada 2005. (Hina/AFP) - Softverski div Microsoft ostvario je u trećem ovogodišnjem tromjesečju rast neto dobiti za 24 posto na 3,14 milijardi dolara uslijed velike potražnje za svojim softverskim i serverskim proizvodima.

Ipak, prihodi su mu u tome razdoblju bili niži nego je Wall Street očekivao. Porasli su šest posto na 9,74 milijarde dolara, dok se očekivalo da će iznositi 9,78 milijardi.

"Nastavljamo se suočavati sa zdravom potražnjom za našim proizvodima. Veliko je zanimanje potrošača za slijedećim valom naših proizvodnih inovacija koje ćemo izbaciti idući mjesec lansiranjem Xbox 360, SQL Server 2005 i Visual Studio 2005", kazao je izvršni direktor za financije Chris Liddell u priopćenju.

Drugo veliko lansiranje Microsoftovih proizvoda odgođeno je za godinu dana. Vista, nasljednik Windows XP operativnog sustava, planira se lansirati krajem iduće godine budući da je kompanija naišla na probleme razvijajući novi softver.

Za cijelu fiskalnu godinu koja završava idućeg lipnja, očekuje se da će prihodi Microsofta iznositi od 43,7 do 44,5 milijardi dolara, a operativna dobit od 17,9 do 18,4 milijardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙