FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Intel ostvario rekordan prihod u trećem kvartalu

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Najveći svjetski proizvođaččipova, američki Intel objavio je kako je u trećem tromjesečju ovegodine ostvario rekordan prihod u iznosu od 9,96 milijardi američkihdolara, 18 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.
ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Najveći svjetski proizvođač čipova, američki Intel objavio je kako je u trećem tromjesečju ove godine ostvario rekordan prihod u iznosu od 9,96 milijardi američkih dolara, 18 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Istodobno, njegova dobit iznosila je dvije milijarde dolara, pet posto više u odnosu na isto razdoblje lani iako.

"U trećem tromjesečju ostvarili smo rekordne prihode i isporuku proizvoda svih naših glavnih skupina proizvoda", rekao je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor. "Ostvarili smo dobre financijske rezultate zahvaljujući i ponudi nove dvojezgrene poslužiteljske platforme prije no što je planirano te počeli isporučivati procesore proizvedene pomoću naše vrhunske 65-nanometarske tehnologije", dodao je.

Zarada po dionici iznosila je 32 centa, a zbog pravne nagodbe manja je za oko dva centa u odnosu na prethodno tromjesečje. Naime, početkom listopada Intel i MicroUnity Inc. nagodbom su riješili spor oko korištenja patenta. Prema ugovoru kojim Intelovi kupci dobivaju određena prava, Intel će tvrtki MicroUnity isplatiti 300 milijuna dolara.

Intel je prvi dio uplate u iznosu od 140 milijuna ubrojio u troškove trećeg kvartala, što je smanjilo zaradu. Preostalih 160 milijuna bit će knjiženo kao intelektualno vlasništvo tvrtke i amortizirano u idućih 10 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙