FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 27. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 21.00 sati:
ZAGREB, 27. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

RIM -Nakon što su zbog međusobnog naguravanja na utakmici Inter - Roma (2:3) dobili crvene kartone, disciplinska komisija Talijanske nogometne lige suspendirala je veznog igrača Intera, Sebastiana Verona na dvije utakmice, dok je napadač Rome, Frencesco Totti kažnjen s jednom utakmicom neigranja. Na dvije utakmice "hlađenja" kažnjen je i trener Intera, Robert Mancini zbog verbalnog napada na suca.

SANTIAGO - Vratar čileanskog nogometnog prvoligaša Universidad Catolice, Argentinac Jose Maria Buljubasich (34) nastavio je s odličnim obranama i već 14 utakmica nije primio pogodak. U susretu 19. kola Catolica je pobijedila Cobresal 1:0, pa je Buljubasich povećao svoj i čileanski rekord na 22 sata i tri minute, ili preciznije 1.323 minute bez primljenog pogotka. Premda je nekoliko vratara tvrdilo kako je i duže sačuvalo mrežu netaknutom, kao svjetski rekord vodi se učinak Belgijanca Dany Verlinden, koji je na vratima Club Bruggea od ožujka do rujna 1990. godine nanizao 16 utakmica (1.390 minuta) bez primljenog pogotka.

HAVANA - Argentinska nogometna legenda Diego Armando Maradona u posljednje vrijeme iznimno je aktivan u novinarskim vodama. "Mali zeleni" na jednoj od argentinskih TV postaja ima zabavno-sportsku emisiju "La Noche del 10" (Noć desetke), a uskoro namjerava napraviti i intervju s kubanskim liderom Fidelom Castrom. Maradona i njegova televizijska ekipa već nekoliko dana borave u Havani, a očekuje se kako će uskoro obaviti razgovor s Fidelom, dok kojeg nisu uspjeli doći niti najbolji novinari na svijetu. Međutim, vrata njegove predsjedničke palače uvijek su otvorena za bivšu zvijezdu Barcelone i Napolia. Maradona i Castro su se zbližili kada je mu kubanski predsjednik ponudio da rehabilitaciju i odvikavanje od droga obavi u La Pradera u okolici Havane. Maradona je na Kubu došao u siječnju 2000. godine nakon što je zamalo umro zbog ozbiljnih problema sa srcem, koje su uzrokovali prevelika težina i problemi s drogom.

LAUSANNE - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) na zasjedanju u Lausanni odbio je uvrstiti ženski boks u program ljetnih olimpijskih igara što se 2008. godine održati u Pekingu, dok su "zeleno svjetlo" dobili 3.000 metara sa zaprekama za atletičarke, te plivanje na 10 km. Za razliku od boksačica posljednjim odlukama MOO-a bit će zadovoljne rukometašice, nogometašice i hokejašice na travi, jer je njihov broj povećan sa 10 na 12 ekipa. U program igara uvrštena je utrka atletičarki na 3.000 metara sa zaprekama, te daljinsko plivanje na 10 km u obje kategorije. Međutim, MOO nije prihvatio prijedlog da se broj košarkaških reprezentacija poveća sa 12 na 16, baš kao što nije prihvatio da se poveća broj ekipa u softballu sa osam na deset. Nije prihvaćen niti prijedlog za većim brojem sudionika u gimnastici, dizanju utega i taekwondou. U Pekingu neće biti niti nastupa tenisača u mješovitim parovima.

JERUSALEM - Avraham Grant odstupio je u četvrtak sa mjesta izraelskoga izbornika nakon što se Izrael nije plasirao na Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. Iako Avraham Grant (50) nije izgubio nijednu kvalifikacijsku utakmicu, zabiježivši četiri pobjede i šest neodlučenih rezultata, Izrael nije uspio doći do prve dvije pozicije u iznimno jakoj skupini sa Francuzima, Švicarcima i Ircima. Prema informacijama iz Izraela Grant će preuzeti mjesto trenera prvoligaša Beitar Jerusalema, u kojeg vlasnik ruski multimilijarder Arkadij Gajdamak želi pretvoriti u vrhunski europski klub. Kao najverovatniji Grantov nasljednik na kormilu izraelske reprezentacije spominje se Nijemac Klaus Toppmoller.

BASEL - Rezultati susreta drugog kola ATP teniskog turnira u Baselu: Kristof Vliegen (Bel) - Guillermo Coria (Arg/N.1) 7-6(0), 7-5, Jose Acasuso (Arg) - Juan Carlos Ferrero (Špa/N.3) 6-3, 6-7 (7), 6-3, Dominik Hrbaty (Slk/N.5) - Agustin Calleri (Arg) 3-6, 6-3, 6-2

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙