FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

ZAGREB - U 12. izboru najboljih rukometaša Hrvatske kojeg organiziraju Hrvatski rukometni savez i jedini hrvatski sportski dnevni list "Sportske novosti" nagrade su osvojili Svitlana Pasičnik u konkurenciji rukometašica, Mirza Džomba kod rukometaša, za trenera godine izabran je Lino Červar, dok su za najbolji sudački par izabrani Sarajlić i Vukušić. Hrvatska reprezentativka Svitlana Pasičnik, koja je prošle sezone nastupala za Lokomotivu, a od ove je članica Podravke, je pobijedlia sa 47 bodova, ispred Maide Arslanagić koja je dobila 23 i Mirande Tatari sa 22 boda. Najbolje desno krilo na svijetu Mirza Džomba osvojio je naslov rukometaša godine sa 43 boda, na drugom mjestu je Ivano Balić sa 37, dok su treće mjesto podijelili Blaženko Lacković i Petar Metličić sa 16. Lino Červar jednoglasno je treću godinu zaredom izabran za trenera godine, dok su Sarajlić i Vukušić osvojili svoj prvi naslov najboljeg sudačkog para sa 37 bodova, ispred Josića i Rudića sa 23 i Gruice i Milošević sa sa 10.

ZAGREB - Na prigodnoj svečanosti u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" danas je javnosti predstavljeno izvedbeno rješenje spomenika Draženu Petroviću, koju je izradio akademski kipar Kuzma Kovačić, i koja će kao brončana figura visoka 3,5 metara biti postavljena pred dvoranom koja nosi ime velikana naše i svjetske košarke.

"Kip Dražena Petrovića sjajno se uklopio u projekt budućeg muzeja "Dražen Pertović", jer je legenda hrvatske košarke prikazan s namjernim podsjećanjem na antičke kipove junaka-športaša, kao simbol, kao ideal - u smislu ljepote ljudskoga koja se očituje i u športu, a spomenik će se preko staklene stijenke moći vidjeti iz svih pozicijabudućeg muzeja", rekao je projektant muzeja Ante Bilić.

"Spomenik bi trebao biti kiparski dovršen, odliven u broncu u Ljevaonici umjetnina Ujević i postavljen na svoje mjesto do 7. lipnja 2006. - do 13. obljetnice preranog odlaska hrvatskoga velikana Dražena Petrovića", rekao je Kuzma Kovačić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što će Glavni grad Hrvatske dobiti još jedan reprezentativni prostor i obećao pomoć grada u lijevanju spomenika kao i u financiranju završnih radova na trgu ispred muzeja čije se otvorenje sa stalnom postovam očekuje koncem ove godine.

MLADA BOLESLAV - Hrvatska brza klizačica Sara Blekić osvojila je prvo mjesto u konkurenciji mlađih juniorki na natjecanju Czech Open u Mladoj Boleslavi. Na natjecanju je nastupilo 175 klizača iz 15 zemalja Europe. Osim Blekić, nastupilo je još troje naših olimpijskih nada. Ana Lucija Ilijić (mlađe juniorke D) je uz postignute osobne rekorde na 500 i 800 metara zauzela izvanredno četvrto mjesto. Novi državni rekord na 800 metara u vremenu 1:29.348 otklizala je Maja Lipovščak u kategoriji mladje juniorke C što joj je bilo dostatno za sedam mjesto. Jedini muški predstavnik Filip Blekić u kategoriji mlađi juniori C je nakon pada u utrci na 500 metara nastupio na 800 metara i postigao osobni rekord, ali to mu je bilo dovoljno tek za plasman na 12. mjesto. Naše tri juniorke (Blekić, Ilijić i Lipovščak) nastupile su i u utrci štafeta gdje su stazu dugu 2000 metara otklizale u vremenu 3:52.188 i osvojile treće mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙