FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putnici u Washingtonu upozoreni na "sumpnspicious"

WASHINGTON, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Za putnike uWashingtonu ostavljena torba ili čudno ponašanje znače "nešsumljivo".
WASHINGTON, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Za putnike u Washingtonu ostavljena torba ili čudno ponašanje znače "nešsumljivo".

Novoskovani izraz dio je kampanje prometne uprave glavnoga američkoga grada kako bi putnici u gradskim autobusima i podzemnoj željeznici bili stalno spremni na mogućnost terorističkoga napada, iako od 11. rujna 2001. nije bilo novih napada, a učestale su lažne prijetnje.

Pet stotina autobusa i 90 vagona podzemne željeznice oblijepljeno je plakatom s kreativnim rječničkim natuknicama: radi se o izmišljenim riječima kojima se putnici pozivaju da pripaze na moguću opasnost i poštuju druge putnike.

"Sumpnspicious", način je kako je zapisano ono što bi u slengu značilo "something suspicious" ili "nešto sumnjivo." Definicija te imenice jest: "ostavljeni paket ili čudno, neobično ponašanje koje se prijavljuje vozaču autobusa, vlakovođi... upravitelju postaje ili gradskoj policiji".

Među ostalim se riječima ističe još "PlanBdextrous". To je pridjev i znači: "kadar isplanirati alternativnu rutu prema kući u slučaju da metro nije dostupan zbog nepredviđenih okolnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙