FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvu za sukob interesa pristiglo 300 imovinskih kartica lokalnih dužnosnika

ZAGREB,14. listopada(Hina) - Povjerenstvo za sprječavanje sukobainteresa u posljednjih je desetak dana zaprimilo imovinske karticeviše od 300 lokalnih i regionalnih dužnosnika, izvijestio je danaspredsjednik Povjerenstva Josip Leko.
ZAGREB,14. listopada(Hina) - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa u posljednjih je desetak dana zaprimilo imovinske kartice više od 300 lokalnih i regionalnih dužnosnika, izvijestio je danas predsjednik Povjerenstva Josip Leko.

Leko je naglasio da je time na upozorenje Povjerenstva da su dužni dostaviti kartice s popisom i porijeklom imovine reagirala većina dužnosnika izabranih na proteklim lokalnim izborima.

Iako su svoje imovinske kartice morali dostaviti najkasnije 30 dana nakon stupanja na dužnost, na upozorenje Povjerenstva oglušili su se prorektori Vjekoslav Jerolimov (Zagrebačkog sveučilište) i Žaneta Ugarčić Hardi (Osječko sveučilište), međimurski župan Josip Posavec, 13 gradonačelnika te 102 općinska dužnosnika.

Protiv njih je Povjerenstvo danas pokrenulo postupke utvrđivanja sukoba interesa, u kojima će ih pozvati da se očituju o razlozima zbog kojih nisu dostavili svoje kartice.

Dužnosnicima koji se ogriješe o Zakon Povjerenstvo može ustegnuti plaću, a od nadležnog tijela zatražiti njihovo razrješenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙