FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UniCredito osigurao više od 80 posto udjela u HVB-u

FRANKFURT, 25. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankovni divUniCredito objavio je nekoliko sati prije isteka roka za prihvaćanjesvoje ponude o preuzimanju njemačke banke HVB da je osigurao više odosamdeset posto udjela u toj banci.
FRANKFURT, 25. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankovni div UniCredito objavio je nekoliko sati prije isteka roka za prihvaćanje svoje ponude o preuzimanju njemačke banke HVB da je osigurao više od osamdeset posto udjela u toj banci.

Do ponedjeljka poslijepodne UniCredito je po vlastitom službenom priopćenju dobio ponude za preuzimanje oko 80,99 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava HVB-a. Konačni udio bit će vjerojatno objavljen 28. listopada, poručili su u talijanskoj banci.

Tročetvrtinska većina udjela i glasačkih prava povećat će utjecaj milanske banke u HVB-u budući da će joj omogućiti donošenje važnih odluka kao što su promjene statuta na glavnim skupštinama dioničara. Minimalni udio za preuzimanje od 65 posto dionica HVB-a UniCredito je osigurao već prije dva tjedna.

Spajanje HVB-a i UniCredita najveća je prekogranična fuzija banaka u dosadašnjoj povijesti Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙