FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UniCredito još nije preuzeo 50 posto udjela u HVB-u

FRANKFURT, 14. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankovni divUniCredito dosegnuo je pri preuzimanju njemačke HypoVereinsbank (HVB)postotak zamjene dionica nešto manji od 50 posto, što znači da jošuvijek poprilično zaostaje za minimalnim udjelom koji je sam odredio.
FRANKFURT, 14. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankovni div UniCredito dosegnuo je pri preuzimanju njemačke HypoVereinsbank (HVB) postotak zamjene dionica nešto manji od 50 posto, što znači da još uvijek poprilično zaostaje za minimalnim udjelom koji je sam odredio.

Do četvrtka navečer prihvaćena je ponuda za ukupno 364,8 milijuna temeljnih dionica HVB, navodi se u službenom priopćenju banke.

"To odgovara udjelu od oko 48,60 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava Hypo Vereinsban", ističe se u službenom priopćenju talijanske banke.

UniCredito je odredio minimalnu kvotu za preuzimanje HVB-a od 65 posto temeljnog kapitala njemačke banke. Ne bude li dosegnuta, transakcija će propasti. Promjena uvjeta više nije moguća budući da su Talijani dioničarima već produljili rok za prihvaćanje ponude za dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙