FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fuzija UniCredita i HVB-a najkasnije sredinom studenog?

RIM/MUENCHEN, 17. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankovni divUniCredito praktično će ostvariti svoj cilj preuzimanja njemačkeHypoVereinsBank (HVB) nakon što osiguravatelj Muenchener Rueck izMunich Re grupe sukladno najavi zamijeni svoj paket od 18,3 postodionica HVB-a za one UniCredita, izvijestili su financijskidužnosnici.
RIM/MUENCHEN, 17. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankovni div UniCredito praktično će ostvariti svoj cilj preuzimanja njemačke HypoVereinsBank (HVB) nakon što osiguravatelj Muenchener Rueck iz Munich Re grupe sukladno najavi zamijeni svoj paket od 18,3 posto dionica HVB-a za one UniCredita, izvijestili su financijski dužnosnici.

Nakon te zamjene UniCredito će osigurati više od 65 posto dionica HVB-a, što je definirao kao minimalnu kvotu suglasnosti dioničara HVB-a s transakcijom preuzimanja.

Milanska je banka u petak objavila da je osigurala tek 48,6 posto dionica HVB-a ali taj paket nije uključivao udio Muenchener Ruecka, piše specijalizirani list "Boersen-Zeitung". Glasnogovornik Muenchener Ruecka potvrdio je da će ta kompanija zamijeniti svoje dionice HVB-a ali nije želio reći je li zamjena već obavljena.

Milanski dnevni list "Corriere della Sera" izvijestio je u nedjelju da bi najveća fuzija europskih banaka trebala biti zapečaćena do sredine studenog, do kada bi trebale biti osigurane sve preostale dozvole i dovršeni planovi o spajanju. Ta informacija još nije službeno potvrđena.

Svi pravni aspekti fuzije dvije banke trebali bi biti riješeni tek početkom siječnja sljedeće godine do kada bi svoje mišljenje trebala objaviti i Europska komisija.

Talijanska banka nedavno je uglavnom odustala od nabavljanja dozvola vlasti pojedinih zemalja, nadležnih za zaštitu tržišne utakmice, kao uvjeta za fuziju. Europska komisija već je signalizirala suglasnost s transakcijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙