FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Droga Kolinska izlistana na Ljubljanskoj burzi

LJUBLJANA, 19. listopada 2005. (Hina/APA) - Najveći slovenskiproizvođač prehrambenih proizvoda Droga Kolinska izlistan je u srijeduna ljubljanskoj burzi (LJSE), izvijestili su slovenski mediji.
LJUBLJANA, 19. listopada 2005. (Hina/APA) - Najveći slovenski proizvođač prehrambenih proizvoda Droga Kolinska izlistan je u srijedu na ljubljanskoj burzi (LJSE), izvijestili su slovenski mediji.

Dionice Droge Kolinske plasirane su na burzu uz nominalnu vrijednost od 1.000 tolara (4,18 eura). Većinski vlasnik udjela od 55,6 posto dionica kompanije je koncern Istrabenz.

Droga Kolinska nastala je fuzijom dva slovenska proizvođača prehrambenih proizvoda Droge i Kolinske, koja je pokrenuta 2003. a bila je nužna nakon pristupa Slovenije EU i otvaranja tržišta multinacionalnim korporacijama, podsjetio je izvršni direktor kompanije Robert Ferko.

Nakon preuzimanja srpske pržionice Grand Prom i proizvođača slastica Soko Štark, grupa Droga Kolinska ostvarit će godišnji promet veći od 300 milijuna eura, izjavio je Ferko. Kompanija trenutno izrađuje strategiju za razdoblje od 2006. do 2010. a želi postati jednim od najvećih prehrambenih koncerna u regiji, s godišnjim prometom od 500 milijuna eura, dodao je.

Najsnažniji konkurenti Droge Kolinske u regiji su po Ferkovim riječima hrvatski koncerni Agrokor, Podravka i Lura.

Sinergijski efekti u prva četiri mjeseca nakon fuzije Droge i Kolinske dosegnuli su vrijednost oko 12 milijuna eura a troškovi su smanjeni ponajprije zahvaljujući smanjenju broja radnih mjesta i uštedi pri nabavci. Do kraja 2006. kompanija namjerava uštedjeti ukupno 48 milijuna eura a broj brandova trebao bi po Ferkovim riječima biti smanjen s 32 na devet s najvećim tržišnim potencijalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙