FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

WASHINGTON - Hrvati i drugi stanovnici Vojvodine žele da se pokrajini što prije vrati autonomija iz 1974., izjavio je predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) Josip Zvonko Pekanović za Glas Amerike u izjavi objavljenoj u četvrtak. Pekanović je rekao da Hrvati u Vojvodini nakon pada Slobodana Miloševića krajem 2000. uživaju veća prava dobijanjem statusa nacionalne manjine, ali da i nakon demokratskih promjena Vojvodina živi pod Miloševićevim ustavom koji joj je ukinuo autonomiju. Prema tom ustavu, rekao je Pekanović, najveći dio dohotka se i sada usmjerava "iz Vojvodine u Beograd", a u nadležnosti vlade Srbije su i dalje "policija i sudstvo".

NEW YORK - Sirija je umiješana, zajedno s Libanonom, u ubojstvo bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja, zaključuje se u izvješću nezavisnog istražnog povjerenstva UN-a glavnom tajniku UN-a Kofiju Annanu i objavljenom tijekom večeri u New Yorku. Njemački sudac ističe da ubojstvo ne bi moglo biti počinjeno bez pristanka sirijskih visokih dužnosnika. Hariri je ubijen 14. veljače u eksploziji automobila-bombe koja je usmrtila još 20 osoba.

BEJRUT - Dva libanonska zastupnika većine pozvala su u petak predsjednika Emila Lahouda da podnese ostavku, dan nakon izvješća međunarodnog istražnog povjerenstva koji govori o zajedničkoj umiješanosti Libanona i Sirije u ubojstvu Rafika Haririja. Poziv su uputili Elias Atallah i Gebrane Tueni na tv postaji al-Moustaqbal, u vlasništvu obitelji Hariri. Atallah i Tueni dio su parlamentarne većine oformljene oko Bloka budućnosti pod vodstvom Saada Haririja, sina bivšeg libanonskog premijera ubijena 14. veljače u Bejrutu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙