FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki gradonačelnik primio Otta von Habsburga

OSIJEK, 16. listopada 2005. (Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapićprimio je danas predsjednika Paneuropske unije Otta von Habsburga temu zahvalio na "svemu što je učinio svih ovih godina za Hrvatsku igrad Osijek koji je posjećivao i u najtežim ratnim danima".
OSIJEK, 16. listopada 2005. (Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić primio je danas predsjednika Paneuropske unije Otta von Habsburga te mu zahvalio na "svemu što je učinio svih ovih godina za Hrvatsku i grad Osijek koji je posjećivao i u najtežim ratnim danima".

Posebno ga je izvijestio kako Osijek i Osječko-baranjska županija uskoro otvaraju ured u Bruxellesu s ciljem gospodarskog lobiranja i pomoći oko dobivanja sredstava iz pretpristupnih fondova, posebice za poljoprivredu i zaštitu okoliša.

"Naš dugogodišnji i iskreni prijatelj rekao nam je kako je spreman maksimalno nam pomoći u svim daljnjim aktivnostima vezanima uz ulazak Hrvatske u Europsku uniju gdje joj je zasigurno zbog tradicijskih i kulturnih obilježja i mjesto", rekao je za Hinu gradonačelnik Đapić.

Osječki gradonačelnik napomenuo je i kako je predsjednik Paneuropske unije von Habsburg posebno upozorio da "Hrvatska ne smije propustiti veliku šansu da uđe u EU jer je to u interesu svih građana", te je istaknuo da će joj u tome i Austrija i Njemačka značajno pripomoći.

Gradonačelnik Đapić Ottu von Habsburgu darovao je kravatu "Croata", a njegovoj supruzi tradicionalni hrvatski rubac, te domaći proizvod slavonsku šljivovicu.

"Svi znamo da je upravo kravata hrvatski proizvod i to je ono što među ostalim govori o tradicionalnoj hrvatskoj kulturi i prepoznatljivosti, koju ubuduće moramo posebno njegovati i razvijati", rekao je Đapić, koji je zatim s visokim gostima bio na misi u osječkoj župnoj crkvi svetih Petra i Pavla.

Poslijepodne nastavit će druženje u Kopačevu u Baranji, gdje će, uz ostalo, osječki gradonačelnik s Ottom von Habsgurgom i njegovom suprugom prisustvovati svečanosti u mađarskoj Reformiranoj crkvi, koja obilježava 200 godina.

Dolazak predsjednika Paneuropske unije u Osijek i Kopačevo organizirala je Demokratska zajednica Mađara u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙