FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel: iza zaostajanja u cestogradnji na riječkom području politički obračun

RIJEKA ,30. rujna 2005.(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersneldanas je na svojoj redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinareocijenio da iza zaostajanja u gradnji prometnica na riječkom područjustoji politički obračun državne s lokalnom vlašću.
RIJEKA ,30. rujna 2005.(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na svojoj redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare ocijenio da iza zaostajanja u gradnji prometnica na riječkom području stoji politički obračun državne s lokalnom vlašću.

Iza projekata cestogradnje oko Rijeke i prema njoj ne stoji SDP, to nisu politički projekti, već projekti svih građana Rijeke, rekao je Obersnel i dodao kako se nadao da je Hrvatska nadrasla politiku prioriteta na osnovi "strančarenja".

Obersnel je posebno istaknuo potrebu gradnje drugog traka riječke zaobilaznice koja je, rekao je, jedna od najopterećenijih prometnica u zemlji. Iznio je podatke o prosječnom prometu od 25.000 vozila dnevno, a u vrhuncu turističke sezone i više od 40.000 dnevno.

Komentirajući izjave ministra Božidara Kalmete u medijima da je Vlada ispunila sva obećanja vezana uz izgradnju prometnica na riječkom području, rekao da je Vlada "ispunila sva obećanja ako se ona odnose na to da će razmišljati o tim projektima".

Grade se samo one ceste koje se financiraju po ugovoru sa Svjetskom bankom na temelju projekta Rijeka Gateway, rekao je riječki gradonačelnik, napominjući da je taj ugovor potpisan u vrijeme bivše vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙