FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT o odlukama HAT-a

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - T-HT je danas nekoretnim ineargumentiranim ocijenio odluke Agencije za telekomunikacije (HAT) osmanjenju predložene cijene pristupa lokalnoj petlji T-HT-a, kao i oodbijanju dvaju tarifnih paketa T-Com-a, Business 100 i Business 500,namijenjenih prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - T-HT je danas nekoretnim i neargumentiranim ocijenio odluke Agencije za telekomunikacije (HAT) o smanjenju predložene cijene pristupa lokalnoj petlji T-HT-a, kao i o odbijanju dvaju tarifnih paketa T-Com-a, Business 100 i Business 500, namijenjenih prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima.

Iz T-HT-a napominju da su odluke Agencije primili danas, te da je riječ o njihovoj prvoj, načelnoj reakciji.

HAT je izmjenama Standardne ponude T-HT-a za uslugu pristupa izdvojenoj lokalnoj petlji smanjio cijenu mjesečne naknade koju će novi operatori morati mjesečno plaćati T-HT-u s predloženih 77 kuna na 52,14 kuna ili za 32 posto.

Iz T-HT-a pak napominju da su u nekoliko navrata dostavljali Agenciji opsežnu dokumentaciju, te detaljno obrazložili svoj prijedlog cijena od 77 kuna. Također tvrde da Agencija u komunikaciji s tom tvrtkom nikada nije osporila obrazloženje predložene cijene, nije argumentirala bilo koju drugu cijenu, niti zahtijevala dodatna obrazloženja.

Iz T-HT-a navode da Agencija nije uzela u obzir ni stvarni trošak koji T-HT ima za lokalnu petlju, kao ni europske referentne cijene.

Cijena mjesečnog najma lokalne petlje u Europi je upravo oko 11 eura, dakle 77 kuna, ističu iz T-HT-a u kojem smatraju da je Agencija propustila uzeti u obzir posljedice svoje odluke za buduće održavanje i razvoj mreže, kao i sigurnost radnih mjesta.

U T-HT-u nekorektnom i neargumentiranom ocjenjuju i odluku Agencije o odbijanju dvaju tarifnih paketa T-Com-a - Business 100 i Business 500 T-Com-a.

Sprečavanje T-Com-a da izlazi s novim i atraktivnim ponudama za korisnike, pa i nižim cijenama, nije u duhu tržišnog natjecanja, niti omogućavanja pogodnosti za krajnje korisnike, smatraju u T-HT-u.

T-HT će analizirati svoje zakonske mogućnosti te razmotriti poduzimanje svih raspoloživih mjera kako bi osigurao korisnicima kvalitetnu i konkurentnu uslugu, te zaštitio integritet svojeg poslovanja i interese svojih radnika, zaključuje se u reakciji iz T-HT-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙