FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAT smanjio 32 posto veleprodajnu cijenu HT-a prema operatorima

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije zatelekomunikacije (HAT) smanjilo je veleprodajnu cijenu mjesečnenaknade koju novi operateri trebaju plaćati T-HT-u za 32 posto, aodbijen je i zahtjeva HT-a za odobrenjem uvjeta i cijena T-Com-a zakorisničke pakete "Business 100" i "Business 500", navodeći da "binavedeni korisnički paketi narušili održivo i ravnopravno tržišnonatjecanje".
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije (HAT) smanjilo je veleprodajnu cijenu mjesečne naknade koju novi operateri trebaju plaćati T-HT-u za 32 posto, a odbijen je i zahtjeva HT-a za odobrenjem uvjeta i cijena T-Com-a za korisničke pakete "Business 100" i "Business 500", navodeći da "bi navedeni korisnički paketi narušili održivo i ravnopravno tržišno natjecanje".

HAT je rješenje o izmjenama i dopunama Standardne ponude HT-a za uslugu pristupa izdvojenoj lokalnoj petlji donio na sjednici 20. listopada. Njime je, između ostalog, izmijenjena cijena mjesečne naknade izdvojene lokalne petlje koju će novi operatori morati plaćati mjesečno HT-u (veleprodajna cijena) sa predloženih 77 kuna na 52,14 kuna (smanjenje 32 posto).

Izdavanjem suglasnosti na Standardnu ponudu, Agencija je stvorila sve preduvjete za potpunu liberalizaciju telekomunikacijskog tržišta, na način da je novim operaterima otvorena mogućnost pristupa krajnjim korisnicima putem izdvojene lokalne petlje. Nakon što novi operateri s HT-om realiziraju pristup izdvojenoj lokalnoj petlji, krajnji korisnik koji izabere drugog operatera više neće morati plaćati mjesečnu naknadu za pristup HT-u, već će biti u mogućnosti plaćati jedinstveni račun za sve obavljene telekomunikacijske usluge.

Na sjednici održanoj u ponedjeljak, 24. listopada, Vijeće HAT-a donijelo je odluku o odbijanju zahtjeva HT-a za odobrenje uvjeta i cijena T-Com-a za korisničke pakete "Business 100" i "Business 500", iz razloga što bi navedeni korisnički paketi narušili održivo i ravnopravno tržišno natjecanje, objavljeno je danas iz HAT-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙