FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrlika slavi Dan grada

VRLIKA, , 1. listopada 2005. (Hina) - U Vrlici je danas svečanomsjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada i blagdan Gospe odRužurija, zaštitnice mjesta.
VRLIKA, , 1. listopada 2005. (Hina) - U Vrlici je danas svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada i blagdan Gospe od Ružurija, zaštitnice mjesta.

Vrlika posljednjih godina bilježi zavidan uspjeh u gospodarskom razvoju, a gotovo u potpunosti je riješena komunalna infrastruktura, rekao je dogradonačelnik Niko Rebić. Istaknuo je i da je u funkciji gospodarska zona u kojoj uspješno radi nekoliko tvrtki, a da će uskoro početi s radom još dvije punionice pitke vode i dvije obrtničke tvrtke. Pri završetku je, rečeno je, gradnja športsko-rekreacijskog centra u koji je grad uložio 12 milijun kuna i koji bi trebao pridonijeti razvitku športskog turizma.

Na sjednici su uručene ovogodišnje nagrade grada, a dobili su ih crkveni zbor mjesne crkve, organizator sportskih priredbi Stipe Erceg, koji je i danas organizirao uličnu utrku Vrlikom, te Mate Božinović, trener vrličkoga prvoligaša Kuglačkoga kluba.

Sutra, na blagdan Gospe od Ružarija, održat će se procesija i svečana misu a predvodit će ih fra Željko Tolić, provincijal Provincije Presvetoga Otkupitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙