FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pretili zaposlenici diskriminirani pri zapošljavanju i napredovanju

LONDON, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Pretili zaposlenici žrtvesu diskriminacije prilikom natjecanja za radno mjesto, preskače ih seprilikom napredovanja, a i češće gube posao, pokazali su rezultatiistraživanja objavljeni u utorak.
LONDON, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Pretili zaposlenici žrtve su diskriminacije prilikom natjecanja za radno mjesto, preskače ih se prilikom napredovanja, a i češće gube posao, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u utorak.

U istraživanju koje je nad 2000 zaposlenika u kadrovskim službama britanskih tvrtki proveo časopis Personnel Today, pokazalo se kako je njih 93 posto reklo da bi, u slučaju dviju osoba jednakog iskustva i kvalificiranosti, zaposlili kandidata "normalne težine", a ne onog s viškom kilograma.

"Pretile zaposlenike se marginalizira, njima se pruža manje prilika nego njihovim vitkijim kolegama", stoji u uredničkom komentaru Karen Dempsey.

Istraživanje je pokazalo i kako 30 posto voditelja kadrovskih službi smatra debljinu valjanim medicinskim razlogom za nezapošljavanje osobe. Samo upola manje njih bi zaobišlo pretilog zaposlenika kod napredovanja u poslu, a svaki deseti smatra kako bi tvrtke trebale imati pravo dati otkaz zaposleniku zbog debljine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙